Schwalbe United bekijkt het voetbalnieuws van een andere kant. Wij brengen interessante analyses, eigenaardige berichten tot diehard-voetbalfans sinds 2010. Come as a guest, stay as a regular. Meer weten?
Feb.12.2012
Del Piero groot

Zwoele stem van Del Piero doet meisje uit coma ontwaken

Maatschappelijk betrokken voetballers lijken ineens aan de bomen te groeien in de laars van Europa, want na de beloning van Moestafa El Kabir draagt ook Juventus’ levende legende Alessandro Del Piero zijn steentje bij aan de samenleving. De twaalfjarige Jade uit Ceredigion schijnt mede door de hulp van haar held Del Piero na vijftien dagen ontwaakt te zijn uit haar coma.

De wanhopige ouders van Jade vroegen Juventus om iets te doen dat hun dochter zou kunnen helpen. Wat doe je dan? De club, waar het meisje fan van is, reageerde met ingesproken berichten van überbaas Alessandro Del Piero. De 37-jarige aanvaller sprak zowel audio- als videoberichten in voor het meisje met bemoedigende woorden en teksten als: “Hallo Jade, ik ben Alessandro Del Piero. Ik hoop dat je snel wakker wordt zodat je weer veel van onze wedstrijden kunt zien.”

De verpleegsters in het Cosenza ziekenhuis speelden de tapes dagelijks meerdere keren af, tot Jade plots haar hand begon te bewegen en reacties toonde. Binnen 24 uur na haar eerste reacties was het meisje volledig bij kennis. De vader van Jade kon zijn geluk niet op na “hun wonder”. Eenmaal bij kennis vroeg het meisje overigens niet naar haar held van De Oude Dame, maar wilde ze niets meer en niets minder dan een ijsje.

Medicalisering is niet het vakgebied waar ons specialisme ligt, dus of de zwoele stem van Alessandro Del Piero überhaupt enig effect heeft gehad is voor ons een raadsel. Maar dat het een mooi gebaar is van de club en speler staat buiten kijf. Wij zouden ook wel gewekt willen worden door Del Piero. Overigens zijn we wel benieuwd naar hoe Zlatan Ibrahimovic iemand zou proberen te ontwaken uit een coma?

Daghoi. Even de spelregels wat betreft commenten; hoewel wij soms naughty termen in onze posts gebruiken, willen wij, tenzij natuurlijk voor komedisch effect, het netjes houden. Graag niet met lelijke, hurtful termen strooien. Grappen zijn zeer welkom in de comments.

En nu jij weer!