Schwalbe United bekijkt het voetbalnieuws van een andere kant. Wij brengen interessante analyses, eigenaardige berichten tot diehard-voetbalfans sinds 2010. Come as a guest, stay as a regular. Meer weten?
Feb.23.2012
Seedorf

“Minder wedstrijden, zodat voetbal meer zoals de NBA is”

Zooooo. Elke kans die wij krijgen om een groot voetballer even zijn ongelijk aan te geven, grijpen wij met beide handen aan. Deze keer voetbalmastodont en AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf die toch even het één en ander uitgelegd gaat krijgen over Amerikaanse sporten. Door die snotjongens op de redactie van SCUN. Inderdaad ja. Krijg je ervan als je niet eerst je research doet voordat je iets uit blaat. 

Seedorf pleit tegen de BBC voor één grote sterke Europese competitie. Leuk idee, op zich. Vaak geopperd en er nog nooit doorheen gekomen. Soort van permanente Champions League zeg maar. Enfin, we geven Clarence het woord even. “Mensen komen niet meer naar de stadions omdat er zo ongeveer elke drie dagen een wedstrijd is, wat de zaak bemoeilijkt. Je moet de wedstrijden juist exclusiever maken en er een speciaal gevoel om heen bouwen.” Tot zover weinig op aan te merken. Het exclusiever maken van wedstrijden maakt het wel minder tot een drag. Zijn wij het mee eens. De reden echter dat er geen hond zin heeft een Italiaanse wedstrijd bij te wonen, is volgens ons niet zozeer de hoeveelheid aangeboden wedstrijden. Het probleem ligt eerder bij het feit dat een Serie A-wedstrijd zo godsgruwelijk saai is, dat je nog liever anderhalf uur met Arno Vermeulen in een klein kamertje gaat zitten terwijl hij uitlegt dat zijn mening over voetbal de enige juiste is. Goed meningsverschilletje daarover. Is niet erg.

Door met Seedorf’s verhaal. “Waarom houdt iedereen van de Champions League? Omdat het exclusief is. Zelfs de winnaar speelt maar dertien wedstrijden in deze competitie. De Champions League zou dan het equivalent van een FA Cup of de Coppa Italia en de European League zou dan als de Serie A of de Premier League zijn. Er zijn minder wedstrijden, de beste spelers ter wereld zouden in dezelfde competitie spelen. Het zou de NBA van het voetbal zijn.”

Pfoe, Clarence. Zware pil was dit. Dat overbrengen van je ideeën lukt nog niet echt. En dan hebben we je ook nog geholpen door het begrijpelijker neer te kalken dan jij het verwoordde tegen over die Britten. Je bent zo te lezen nog niet rijp voor een stoeltje in de Ajax-RvC. Mogen we je er even fijntjes op wijzen dat een team in een doorsnee NBA-seizoen 82 wedstrijden moet afwerken? En als men dan de playoffs bereikt, wachten daar vier ronden aan ‘best of seven’s‘ op ze. Exclusief zijn wedstrijden in de NBA dus allerminst. Neem dan de NFL als voorbeeld, waar de teams in het reguliere seizoen slechts zestien wedstrijden spelen, voordat ze de ‘post-season’ in gaan. Komen de beste spelers van de wereld niet al lang en breed in één competitie uit? In de vorm van de huidige opzet van de Champions League?

Trouwens hoe zou dit hele Europees voetbal x NBA-verhaal werken voor Jan Modaal, die elke week van de ene uithoek van Europa naar de andere moet vliegen om zijn team te steunen? Krijg je dan niet juist lege stadions? O, ja. Nog even iets positiefs zeggen, anders komt het zo zeikerig en zuur over… Uhhh, wel respect voor die drie Champions League-overwinningen die op je cv staan. Kicken man.

Daghoi. Even de spelregels wat betreft commenten; hoewel wij soms naughty termen in onze posts gebruiken, willen wij, tenzij natuurlijk voor komedisch effect, het netjes houden. Graag niet met lelijke, hurtful termen strooien. Grappen zijn zeer welkom in de comments.

En nu jij weer!