Schwalbe United bekijkt het voetbalnieuws van een andere kant. Wij brengen interessante analyses, eigenaardige berichten tot diehard-voetbalfans sinds 2010. Come as a guest, stay as a regular. Meer weten?
Feb.9.2012
Guardiola Alexis groot

Cijfers wijzen uit: Real Madrid is als team beter dan FC Barcelona

Stelt u zich voor. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn niet de twee grootste voetballers op deze aardkloot, maar twee hulpeloze meisjes uit Peru, die zojuist zijn uitgenodigd op de kamer van Joran van der Sloot. Of in andere woorden: hoe zouden Real Madrid en FC Barcelona er op dit moment voor staan in de Primera Division wanneer de statistieken van de twee sterren worden weggecijferd?

Lionel Messi heeft deze jaargang 23 competitiedoelpunten op zijn naam staan in 1.827 minuten. Cristiano Ronaldo heeft vijf minuten meer gespeeld en 24 keer gescoord. Daarin schelen ze elkaar bar weinig, maar het grote verschil tussen beide spelers zit hem in de belangrijke goal of assist. Met het wegcijferen van beslissende doelpunten en assists van Ronaldo, zouden de overwinningen van Real Madrid tegen Getafe (4-2) en Valencia (2-3) een remise worden. Mourinho en consorten zouden dan 45 punten uit twintig duels hebben in plaats van de huidige 49.

FC Barcelona blijkt na een korte analyse vele malen afhankelijker van Lionel Messi, want overwinningen tegen Real Betis (4-2) en Malaga (1-4) zouden veranderen in een gelijkspel en de 2-1 overwinning tegen Real Sociedad zou in een 0-1 nederlaag transformeren. De gelijke spelen tegen Valencia (2-2) en Athletic Bilbao (2-2) zouden ook in een nederlaag eindigen voor de Blaugranas. Dit had ze in totaal negen punten gekost, waarmee het totaal niet op de huidige 44 punten uit twintig wedstrijden zou staan, maar ‘slechts’ op 35.

Lionel Messi blijkt dus waardevoller voor FC Barcelona dan Cristiano Ronaldo voor Real Madrid. “Goh, wat een verrassing”, horen we u denken. Maar dat wil ook zeggen dat de Catalanen¬†afhankelijker zijn dan De Koninklijke. Real Madrid is dus, ondanks cuntboy Pepe, de sterkere ploeg van de twee. Kort door de bocht? Misschien. Maar nu zijn onze ‘Hala Madrid’-fanboys ook weer blij.

Daghoi. Even de spelregels wat betreft commenten; hoewel wij soms naughty termen in onze posts gebruiken, willen wij, tenzij natuurlijk voor komedisch effect, het netjes houden. Graag niet met lelijke, hurtful termen strooien. Grappen zijn zeer welkom in de comments.

En nu jij weer!