Schwalbe United bekijkt het voetbalnieuws van een andere kant. Wij brengen interessante analyses, eigenaardige berichten tot diehard-voetbalfans sinds 2010. Come as a guest, stay as a regular. Meer weten?
Aug.25.2011
Nasri

Nasri: een voetballer die wel uit zijn nek lult

Wij denken wij melden het u even. Want dat is de waarheid. Samir Nasri is een hypocriet stuk vreten. Pfoe, dat lucht op. De 24-jarige Franse middenvelder stapte gisteren over van Arsenal naar Manchester City, nadat hij eerder claimde niet voor het geld te kiezen. Potverdomme een lofstrompet van hier naar Tokio over hem geschald, kiest hij toch voor het geld. U ziet het: voetballers zijn niet te vertrouwen. 

We zullen zo dadelijk bewijzen dat Nasri’s woorden geen f*ck waard zijn. Dat het leek alsof hij voor het mooie voetbal ging bij Manchester United, maar dat uiteindelijk de pegels van Man City belangrijker waren. Eerst nog even het trapje na dat de Frans international aan zijn fans bij Arsenal gaf middels een interview met CityTV. “Ik kan zien dat de fans hier echt gepassioneerd zijn. Het doet me denken aan mijn tijd bij Olympique Marseille. Arsenal-fans zijn prima, maar ze zijn niet meer gepassioneerd. Niet sinds ze van Highbury naar het Emirates-stadion zijn verhuist”. Burn. Sting. Facial. Nog even een trapje na dus. Arsenal-fans u bent er niet goed mee bezig, u zou nog iets kunnen leren van City-fans.

Dan nu over naar het hypocriete gedeelte. Anderhalf maand geleden preekte Nasri nog over prijzen in plaats van geld. “Geld is nooit mijn motivatie geweest. Ik heb de beslissingen in mijn carrière altijd vanuit voetbaloogpunt gemaakt. Ik zal niet tekenenen voor een club, waar ze niet het voetbal spelen waar ik zo gesteld op ben. Ik zou me daar niet op mijn gemak voelen, ook niet als de compensatie erg goed is [...] We verdienen als voetballer al enorme bedragen. Mijn prioriteit ligt bij mijn carrière. Ik wil als ik klaar ben een grote carrière hebben gehad. En ik wil titels winnen. Dat is voor mij echt enorm belangrijk. Alles moet wijken voor titels. Ik weet dat geld niet alles is. Als er zoveel geld op je pad komt, moet je je aanpassen om je normen en waarden te behouden. Mijn familie, vrienden, mijn zaakwaarnemer, helpen mij met beide benen op de grond te blijven”.

En als je het hebt over prijzen, dan kom je in Engeland toch heus wel uit bij Sir Alex’ United. Een palmares van hier naar Marseille. De Mancunians waren negentien maal de beste in de hoogste Engelse divisie, wonnen de FA Cup maar liefst elf keer en kroonden zich tot drie keer toe tot beste team van Europa. Natuurlijk, bij City zit potentie (en geld), maar het moet wel allemaal nog maar even gebeuren. En met zo’n onnavolgbare zeurkop als Roberto Mancini aan het roer lijkt ons dat al moeilijk genoeg.

Daghoi. Even de spelregels wat betreft commenten; hoewel wij soms naughty termen in onze posts gebruiken, willen wij, tenzij natuurlijk voor komedisch effect, het netjes houden. Graag niet met lelijke, hurtful termen strooien. Grappen zijn zeer welkom in de comments.

En nu jij weer!