Schwalbe United bekijkt het voetbalnieuws van een andere kant. Wij brengen interessante analyses, eigenaardige berichten tot diehard-voetbalfans sinds 2010. Come as a guest, stay as a regular. Meer weten?
Jan.26.2012
Twitter

Ex-PSVer Michael Ball stuurt homofobische tweet de wereld in

God, god, god. Thank de good lord voor Twitter. Wat een constante stroom van opstootjes, eh nieuws, komt daar toch vandaan. Als het niet bij Emanuel Frimpong wegkomt, dan wel bij Gregory van der Wiel. Als Michael Duberry zichzelf niet als Princess Leia twitpict, dan gaat Robbie Fowler wel als Lionel Richie naar een Halloween-party. Het is kortom altijd raak op het sociale medium.

En we hebben er weer één hoor. Deze komt van voormalig PSV-verdediger Michael Ball. Wie? Inderdaad. De Engelsman was een gigantische flop in Eindhoven en blinkt dezer dagen alleen nog uit op Twitter. Van belang is hij namelijk al lang niet meer en je moet iets doen om je portie aandacht te vergaren. Daarom stuurde Ball de volgende tweet de wereld in.

“That fucking queer. Get back to your sewing machine in Corrie you moaning bastard.” Wat zoveel betekent als: “Die vuile fl*kker, ga terug achter je naaimachine zitten daar bij Coronation Street (soort van Britse GTST), zeurende kl*otzak.” De tweet was gericht aan Antony Cotton een Britse, homoseksuele acteur die dus voornamelijk bekend is van zijn rol in de soap Coronation Street, maar deze homohaat te verduren kreeg  omdat hij mee deed aan de spelshow “I’m a celebrity, get me out of here!”

De FA is scherp op racisme en nu dus ook op homohaat, want de bond gaf Ball, ondanks dat hij nu niet actief is als profvoetballer, een behoorlijke boete van 6000 pond. En die hakt erin hoor als je werkeloos thuis zit. Serves you right, Ball.

Daghoi. Even de spelregels wat betreft commenten; hoewel wij soms naughty termen in onze posts gebruiken, willen wij, tenzij natuurlijk voor komedisch effect, het netjes houden. Graag niet met lelijke, hurtful termen strooien. Grappen zijn zeer welkom in de comments.

En nu jij weer!