Schwalbe United bekijkt het voetbalnieuws van een andere kant. Wij brengen interessante analyses, eigenaardige berichten tot diehard-voetbalfans sinds 2010. Come as a guest, stay as a regular. Meer weten?
May.21.2012
Eden Hazard

Eden Hazard, make up your mind for God’s sake

De case Eden Hazard maakt ons moe. De wallen hangen inmiddels ter hoogte van onze knieën. We zijn er gewoon klaar mee. De flankspeler van Lille OSC is een kontendraaier pur sang, die met clubnamen strooit alsof het pepernoten zijn. Arsenal, Manchester CityReal MadridManchester United en Chelsea willen de 21-jarige Belg allen graag inlijven, maar hij lijkt vooralsnog zelf geen keuze te kunnen maken tussen deze grootmachten. Een koekjestrommel met vijf verschillende koekjes, en meneer kan niet kiezen.

Ruim een week geleden werd Hazard gehuldigd als beste speler van de Ligue 1. In Parijs mocht hij zijn trofee in ontvangst nemen en na die uitreiking zou hij tegen de verzamelde pers hebben gezegd komend seizoen in Manchester te spelen. Om welke club uit de industriestad het ging wilde hij echter nog niet verklappen, maar eerder zei hij al in een blauw tenue te gaan spelen: één plus één is ook bij ons twee. Maar gisteren zei hij na zijn laatste duel voor Lille het volgende: “Zolang ik mijn handtekening niet heb gezet, zeg ik niet waar ik naartoe ga. Chelsea heeft de Champions League gewonnen en speelt daardoor ook volgend seizoen Champions League, zoiets doet twijfelen.” Ofwel: ook Chelsea is ineens weer een optie, ook niet gek met het salaris dat hem wordt geboden. Maar Manchester United, Manchester City, Real Madrid en Arsenal spelen ook Champions League. So what’s the deal?

De soap begint ons inmiddels wel de strot uit te komen. Make up you mind mate, want hier heeft niemand wat aan. Het is wel fijn om te zien dat er ook mensen zijn die van zijn getreuzel kunnen genieten. Op het wereldwijde interwebsss circuleerde al een foto van het nieuwe shirt van Eden Hazard. Met welk rugnummer meneer gaat spelen is nog onbekend, maar het shirt gaat er in ieder geval zo uit zien.

Daghoi. Even de spelregels wat betreft commenten; hoewel wij soms naughty termen in onze posts gebruiken, willen wij, tenzij natuurlijk voor komedisch effect, het netjes houden. Graag niet met lelijke, hurtful termen strooien. Grappen zijn zeer welkom in de comments.

En nu jij weer!