Schwalbe United bekijkt het voetbalnieuws van een andere kant. Wij brengen interessante analyses, eigenaardige berichten tot diehard-voetbalfans sinds 2010. Come as a guest, stay as a regular. Meer weten?
Jun.11.2012
Tahiti

Video: Tahiti plaatst zich voor de Confederations Cup 2013

Ja, het EK2012 is nog maar net begonnen, maar we kijken graag vooruit. In de aanloop naar het Wereldkampioenschap 2014 in Brazilië zal volgend jaar de Confederations Cup worden afgewerkt. De deelnemers aan dit toernooi zijn gastheer Brazilië, wereldkampioen Spanje en de continentale kampioenen Uruguay (Copa America), Mexico (CONCACAF Cup) en Japan (Asian Cup). De winnaar van EURO2012 en van de African Cup of Nations 2013 worden daar aan toegevoegd, evenals de kersverse winnaar van de OFC Nations Cup: Tahiti.

De OFC Nations Cup is het kampioenschap van Oceanië, en dat was normaal gesproken een prooi voor recordkampioenen Australië dan wel Nieuw-Zeeland (allebei vier titels). Maar de Aussies doen tegenwoordig mee aan de Asian Cup en Nieuw-Zeeland werd in de halve finale verrassend met 2-0 uitgeschakeld door Nieuw Caledonië. Omdat Tahiti de andere halve finale won van de Salomonseilanden, ging de titelstrijd tussen deze twee.

Steevy Chong-Hue maakte de enige treffer van de wedstrijd. De 22-jarige aanvaller komt uit voor het Belgische FC Bleid-Gaume, spelend in de derde divisie van België. Dat is ongeveer ook het niveau van de twee finalisten. Hier en daar ook nog een enkele speler in de Franse vijfde divisie, maar voor de rest spelen ze allemaal om de eilanden in Oceanië. Dat beloven mooie duels te worden Tussen Chong-Hue en Thiago Silva, Gerard Pique, Diego Lugano of John Heitinga, want wij worden natuurlijk nog altijd Europees kampioen deze zomer.

Daghoi. Even de spelregels wat betreft commenten; hoewel wij soms naughty termen in onze posts gebruiken, willen wij, tenzij natuurlijk voor komedisch effect, het netjes houden. Graag niet met lelijke, hurtful termen strooien. Grappen zijn zeer welkom in de comments.

En nu jij weer!