Schwalbe United bekijkt het voetbalnieuws van een andere kant. Wij brengen interessante analyses, eigenaardige berichten tot diehard-voetbalfans sinds 2010. Come as a guest, stay as a regular. Meer weten?
Aug.1.2011
Peter Wisgerhof

Peter Wisgerhof en Pol van Boekel schamen zich


Warning: curl_setopt() [function.curl-setopt]: CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when safe_mode is enabled or an open_basedir is set in /public/sites/www.schwalbeunited.nl/wp-content/plugins/website-monetization-by-magenet/monetization-by-magenet.php on line 237

We weten dat het al maandag is, maar we zijn het er op de redactie toch over eens geworden dat hij niet mag ontbreken. We heten niet voor niets Schwalbe United. De seizoenopener zorgde direct al voor een pareltje. Peter Wisgerhof krijgt deze week de naaimachine voor slechtste fopduik, maar ook de scheids mag zich even achter de oren krabben.

Wij kennen Peter Wisgerhof niet persoonlijk, maar als je hem zo ziet denken we niet meteen aan een vervelende jongen. Geen type Cristiano Ronaldo die het bloed onder de nagels vandaan kan halen of type Inzaghi die dat nog eens in het kwadraat doet. Nee, Peter is een gewone jongen en daarom wreven wij ook even in onze ogen toen we dit stukje theater langs zagen komen.

Raarste van alles is dat de aanvoerder van Twente geen gele kaart kreeg. De reden hiervoor werd na de wedstrijd duidelijk. “Ik voelde wel iets, maar viel pas veel later. Waarom ik dan geen gele kaart kreeg? Ik zei snel tegen de scheidsrechter dat ik een verdediger ben en dat ik niet eens weet hoe je moet vallen.” Wij gaan er vanuit dat dit een minnetje is in het rapport van dhr. van Boekel? Eerder in de wedstrijd kreeg de stoerkijkende tiener Steven Berghuis namelijk zijn twee gele kaart voor een, laten we zeggen, discutabeler geval!

Laten we in godsnaam hopen dat dit geen voorbode voor het nieuwe seizoen is. Want onthoud beste mensen, een slecht uitgevoerde zwaluw is niets beter dan een levensechte valpartij, het enige verschil is dat je ook nog eens veschrikkelijk voor lul staat terwijl je iemand probeert te naaien! Het is overigens wel goed te weten dat Peter inmiddels wereldwijd aan de schandpaal genageld wordt.

Daghoi. Even de spelregels wat betreft commenten; hoewel wij soms naughty termen in onze posts gebruiken, willen wij, tenzij natuurlijk voor komedisch effect, het netjes houden. Graag niet met lelijke, hurtful termen strooien. Grappen zijn zeer welkom in de comments.

En nu jij weer!